לימודים בארצות הברית

הלימודים בארצות הברית מציעים לימודים באוניברסיטאות מהמובילות בעולם, אשר עומדות בראש המחקר ומפרסמות מחקרים חדשים בקביעות.

בנוסף, האוניברסיטאות מכילות את הציוד והמתקנים החדישים ביותר בשוק המחקר והפיתוח, ויעניקו לכם אפשרויות לימוד ברמה הכי גבוהה.

אם אתם חוששים מהתאקלמות, אז כדאי להירגע, מכיוון שהישראלים מתאקלמים די בקלות ומסתדרים עם השפה האנגלית והתרבות.

האמריקאיים דומים מאוד באופיים לישראלים.

יתרונות הלמידה בארצות הברית

אחד מהיתרונות הכי גדולים בלימודים בארה"ב הוא איכות ההוראה הנחשבת לאחת הגבוהות ביותר בעולם.

המקום החלופי מלבד ארצות הברית היחיד בקרבת ישראל הוא לימודים באירופה.

השיעורים מועברים על ידי מרצים מעוררי השראה ומובילים בתחום ההוראה והמחקר.

בנוסף, ארה"ב מכילה כמה מהאוניברסיטאות המובילות בעולם, כמו, סטאנפורד, ייל, הרווארד ועוד רבים אחרים.

להן מוניטין מעולה ובוגריהם נחטפים במהרה כאשר הם יוצאים לשוק העבודה, במיוחד בוגרי מקצועות הכלכלה, הרפואה וההנדסה.

המדינה מכילה מקומות לימוד רבים בהם תוכלו ללמוד כל תחום בו תחשקו, החל מלימודי תאטרון וקולנוע ועד ללימודי הנדסה או ממשל.

יתרה מזאת, האוניברסיטאות שומרות על קשר הדוק עם התעשיה המקומית ומעניקים הכשרה מקצועית ומעשית מעולה על יד שיתופי פעולה.

כל סטודנט יכול לעצב לעצמו את תכנית הלימודים כרצונו ולבחור מבין מבחר הקורסים, וזאת בעקבות שיטת "נקודות הזכות" הפועלת בארה"ב.

ללמוד במעצמה כלכלית

עד סוף המאה ה-19 ארה"ב הייתה המדינה הכי עשירה בעולם ובמרוצת השנים הפכה לתעשיינית ייצור מובילה, המייצרת רבע מהתפוקה העולמית הכוללת.

בזכות כל זה, ארה"ב נחשבת למעצמה הכי חזקה בעולם כיום. 

מה שעזר להוביל לשגשוג היא מערכת הממשל היציבה, כוח האדם המיומן וכמות המשאבים העצומה העמדה לרשות המדינה. 

אחד מהדרכים להצלחה הכלכלית הייתה באמצעות ייבוא מהגרים שאפתניים הפעלו במרץ והשפיעו על פיתוח, מחקר וייצור של מוצרים. 

ארה"ב נחשבת למובילה בתחומי המזון, התעשייה, ההון והפיננסים.

על מנת שתינתן לכם האפשרות ללמוד בארצות הברית כמובן שאתם צריכים לדאוג להוצאת ויזת לימודים מותאמת.

סוגי מוסדות להשכלה גבוה בארצות הברית

Community Collage
המוסדות הללו משמשים לשתי מטרות עיקריות: האחת, להעניק הכשרה מעשית לסטודנטים המעוניינים בלימודי תעודה או הכשרה ולא בתואר ראשון בתחום. המוסדות מעניקות מגוון רחב של מקצועות בהן ניתן לעשות לימודי תעודה, כגון, עיצוב אופנה, תיקון מחשבים, שיננות, איפור וקוסמטיקה, ועוד. המטרה השנייה היא להוות מוסד קדם אוניברסיטאי לסטודנטים המעוניינים להתחיל את לימודיהם האקדמיים לא באוניברסיטה. במסגרת הלמידה במוסד, הסטודנטים ילמדו בו את השנתיים הראשונות מבין הארבע הנדרשות להשלמת תואר ראשון בארצות הברית ואת היתר ימשיכו באוניברסיטה בה יבחרו.
Liberal Art Colleges
אלו הן מוסדות הנועדו להעניק ידע כללי במדעי הרוח ללא התמחות במקצוע ספציפי כמו פסיכולוגיה, פילוסופיה, ספרות וכן הלאה. במהלך הלימודים במוסד הסטודנט יירכש השכלה היקפית וכלים רבים אשר יעזרו לו בעתיד כאשר יבחר את התחום בו הוא רוצה להתמקצע. סטודנט הלומד במוסד שכזה ילמד קורסים הכוללים אמנות, פילוסופיה, ספרות, חינוך גופני, מדעי החברה, אומנות הדיבור, כתיבה ומתמטיקה.
Religiously Affiliated Universities
אוניברסיטאות ומכללות השייכות למוסדות דתיים ודורשות השתתפות בשיעורי דת, בין המוסדות תוכלו למצוא: כנסייה נוצרית, ישיבות אוניברסיטאיות, אוניברסיטאות איסלמיות ועוד מגוון מוסדות של דתות אחרות. הלימודים באוניברסיטאות ובמכללות דומות לאוניברסיטת בר אילן בישראל בהן הסטודנטים משלבים קורסים בנושא הדת במהלך התואר כקורסי ההשערה.
Institutes of Technology
מוסדות אלה מיועדים ללימוד ומחקר טכנולוגי ומעניקים תארים במדעים ובהנדסה. מוסדות אלו מתחמים בתחומים הללו בלבד והקבלה אליהן מותנת בסיום תואר ראשון, עם עדיפות להיכרות עם עולם המדעים המדויקים כדי להימנע מההשלמות הדרושות.
Graduate Schools
מוסדות אלה מתמקדים בלימוד תחומים מסוימים, למשל, משפטים, רפואה, מנהל עסקים וכדומה וניתן ללמוד בהם רק לאחר סיום תואר ראשון. המוסדות מעניקות תארי מוסמך (בוגר תואר שני) ודוקטורט (בוגר תואר שלישי).
שקופית קודמת
שקופית הבאה

סוגי תארים בהשכלה גבוה בארצות הברית

תואר ראשון בארה"ב

כחלק מלימודי התואר הראשון בארה"ב, הסטודנט צריך ללמוד קורסים המתבססים על פילוסופיה ולרכוש הכשרה היקפית ככל הניתן לפני שהוא מתחיל להתמקד בתואר בו הוא מעוניין. 

במהלך השנתיים הראשונות לתואר הסטודנט ישתתף בקורסים בתחומי מדעי הרוח והחברה, מדעי ההנדסה ומדעי הטבע. החל משנת הלימודים השלישית, הסטודנט יתמקד במקצוע האקדמי בו בחר. 

כדי להיות זכאי לתעודת בוגר תואר ראשון, על הסטודנט לקחת בין 120-136 יחידות לימוד, כאשר כל קורס נחשב בין 3-4 יחידות לימוד. לימודי תואר ראשון בארה"ב נערכים במשך 4-5 שנים.

תואר שני בארצות הברית

לימודי תואר שני נערכים במשך שנה עד שלוש שנים, כאשר הממוצע הרווח הוא שנתיים. 

לדוגמה: לימודי תואר שני במשפטים עורכים שנת לימודים אחת, בעוד שלימודי תואר שני במנהל עסקים עורכים שנתיים. תקופת הלימודים תלויה בתואר, במסלול הנבחר, באפשרות שהתואר מכיל תזה או לא והאם נדרש הסטודנט לבצע השלמות.

תואר שלישי

בכדי לסיים תואר דוקטורט בארצות הברית, על הסטודנט ללמוד במשך שנה או שנתיים קורסי חובה פרונטאליים. בסוף התקופה ולאחר סיום כלל הקורסים, מתקיימת וועדה אשר תחליט האם הסטודנט רשאי להמשיך בלימודי התואר השלישי ולכתוב את עבודת התזה.

בחירת מוסד לימודים

בארצות הברית מגוון רחב של מוסדות לימודים, הפרוסים על פני כל היבשת ומציעים מסלולים מכל הסוגים ותחומי התמחות רבים. בניגוד לישראל בה קיימת המועצה להשכלה גבוהה הישראלית אשר תפקידה לתת הכרה אקדמאית לתארים הניתנים בארץ, בארצות הברית אין מוסד מקביל המבצע עבודה שכזו. ההכרה של המוסדות האקדמיים נתונה בידי שישה גופים אזוריים ואין גוף המרכז את כולם. בעת בחירת מוסד הלימודים בו תלמדו, עליכם להתייחס למגוון רחב של שיקולים בכדי לבחור את המוסד המתאים ביותר לצרכים שלכם.

המשך לימודים בישראל

אם אתם רוצים להתחיל תואר ראשון בחו"ל ובעתיד לחזור ארצה ללימודי תואר שני ושלישי, כדאי לפנות לאוניברסיטאות השונות ולשאול אותן האם הן מכירות בתארים של האוניברסיטה בה אתם רוצים ללמוד. יש לפנות למדורי קבלת הסטודנטים ומחלקות הרישום בחוגים בהם תרצו להמשיך את לימודיכם. ישנה אפשרות כי התואר יהיה מוכר על ידי האוניברסיטאות, אך בכל זאת תדרשו לקחת מספר קורסי השלמה לפני תחילת הלימודים בארץ.

מי שמתכנן וחושק ללמוד באחד מתחומי המקצועות החופשיים צריך לעשות מחקר על התחום. 

כיום במדינת ישראל ישנם חוגים ומקצועות לימוד, אשר האחריות לפיקוח ומתן רישיונות עיסוק בהם במדינת ישראל הם בידי ארגונים ואגודות למיניהן. 

למשל, לסטודנטים הלומדים רפואה בחו"ל ומעוניינים לחזור ולעסוק במקצוע בארץ מומלץ לפנות למשרד הבריאות, על מנת לקבל מידע רלוונטי על קבלת רישיון עבודה בארץ.

 המלצה זו תקפה גם ללומדים משפטים, הנדסה, וטרינריה, אדריכלות ופסיכולוגיה.

ברבים מן המקרים הארגונים הללו דורשים מהמחזיקים בתואר זר לעבור מבחן קבלה נוסף בארץ בכדי לקבל את רישיון העבודה הנכסף.

ככל שהאוניברסיטאות מדורגות גבוה יותר בסולם האקדמי ונחשבות יוקרתיות ברחבי העולם, כך הן מציבות רף קבלה גבוה יותר בפני המועמדים ללימודים, ציונים גבוהים יותר במבחני הקבלה ודרישה לביצוע יותר מבחנים. 

אם אינכם יכולים לעמוד בתנאי קבלה של מוסד כזה, תוכלו לפנות ללימודים באוניברסיטה פחות מוכרת אשר תתאים ליכולתכם. בישראל, לא מכירים את רוב האוניברסיטאות במדינה בה אתה הולך ללמוד, אלא אם הן ממש מוכרות. 

עם חזרתך לארץ ימדדו אותך על בסיס העובדה שלמדת במדינת ארצות הברית הנחשבת לבעלת איכות לימודים אקדמאיים גבוהה ועל בסיס גיליון הציונים שלך. 

מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע בקשר למקצוע אותו תרצה לרחוש, האם הוא כדאי ללמוד אותו באוניברסיטה מסוימת או בכלל בארצות הברית.

גודל מוסד הלימודים הוא שיקול אשר כדאי לקחת אותו בחשבון ולחשוב עליו בכבדות ראש.

אוניברסיטה גדולה היא בעלת משאבים ושירותים בהיקף נרחב יותר הניתנים לסטודנט, אך הסטודנט נותר בה אנונימי ואין קשר הדוק בין המרצה לתלמיד.

בעוד שבאוניברסיטאות היחסים בין המרצים לסטודנטים בו אישיים יותר והקשרים החברתיים הדוקים יותר.

בארה"ב קיימים פערים בין מוסדות קטנים לגדולים המועצמים מידי שנה בעקבות תקציבי העתק בהם פועלות אוניברסיטאות כמו "סטאנפורד", "ייל" ו-"הארוורד".

במוסדות הללו הסטודנטים נהנים מהתנאים הטובים ביותר שיש לעולם האקדמאי להציע, למשל, ספריות עשירות במיוחד ורחבות היקפים, מגרשי ספורט ומעונות סטודנטים ברמה הגבוהה ביותר.

תוכן אקורדיון

אחת מהשאלות הגדולות ביותר בבחירת אזור הלימודים היא "האם כדאי ללמוד בעיר הגדולה או בפריפריה?". 

ארצות הברית היא מדינה גדולה אשר כוללת סוגי מחייה רבים, למשל, שכונות קרוואנים, פריפריה, ערים גדולות ומוכרות, עיירות קטנות וכן הלאה. במידה שתחליטו לחיות בעיר הגדולה תוכלו למצוא יותר אפשרויות תעסוקה כדי להתפרנס על מנת להחזיק בהוצאות הלימוד והמחייה. 

בעוד בעיירות קטנות עלויות המחייה יהיו נמוכות יותר וכך גם ההוצאות, ותוכלו להשקיע את כל כולכם ללימודים מבלי לעבוד אולי. 

הערים הגדולות נחשבות ליותר סואנות, אך נותנות לסטודנטים החיים בהם אפשרויות בילוי רבות בשעות שאחרי הלימודים, אחרי הכל צריך מידי פעם להתאוורר ולהשקיע בקשירת קשרים חברתיים בארץ החדשה. 

לעומת זאת, עיירות קטנות מתאפיינות בשקט והיצע הבילויים בהם נמוך ולא תוכלו למצוא בהן יותר מידי פיתויים כמו בערים הגדולות אשר יסיחו את דעתכם מן הלימודים. שימו לב לקחת בחשבון את מידת המרחק ממדינת ישראל. 

ככל שתתגוררו בארץ בארה"ב הרחוקה יותר מישראל, כך הטיסה תהיה ארוכה ויקרה יותר. הבדלי זמני הטיסות ומחירן ישפיעו בסופו של דבר על תדירות הביקורים שלכם בארץ בתקופות בין הסמסטרים ובחגים.

חשוב במידה ואתם לומדים בארה"ב שתדאגו לביטוח רפואי בחו"ל.

סוגי מוסדות להשכלה גבוה בארצות הברית

כמו רוב מוסדות הלימודים בעולם, גם למוסדות בארה"ב יש עצמאות מוחלטת בהחלטה על קבלת הסטודנטים לתארים השונים. 

בכל זאת, רוב הדרישות הן דומות במרבית המוסדות האקדמיים לתארים השונים בארה"ב. 

בארצות הברית סיכויי הסטודנטים הזרים להתקבל ללימודי מקצועות הנחשבים נחשקים, כמו רפואת שיניים, וטרינריה ומשפטים, הם קטנים מאוד ביחס ללימודים במדינות אירופה מאחר והמקומות המוקצים לסטודנטים זרים הם ספורים.

מסמכים ותעודות:

תעודת בגרות

תעודת בגרות מלאה מתורגמת לאנגלית וחתומה על ידי נוטריון.

מועד תחילת הלימודים

שנת הלימודים בארה"ב מתחילה בסוף אוגוסט או בתחילת ספטמבר ונמשכת עד סוף מאי או תחילת יוני. ישנן מוסדות בהן הלימודים מתחילים כבר בינואר. בחלק מן מוסדות הלימוד יש אפשרות ללמוד במתכונת סמסטר קיץ.

מכתבי המלצה

מהמפקדים בצבא או מהמורים והיועצים בבית הספר התיכון בו למדתם.

חיבור קורות חיים

מסמך קורות החיים צריך להיות מנוסח בצורת חיבור ולפרט בקצרה על הרקע שלך, תחומי העניין האקדמיים והכללים, התחביבים (מומלץ לרשום העדפות למקצוע ספורטיבי במידה שיש), האופי שלך, המטרות והשאיפות האקדמיות שלך לעתיד. כדאי לעשות קצת עבודת רקע לפני שליחת החיבור, ולהביט במידעון האוניברסיטה על מנת להכיר את הציפיות שלה מהסטודנטים הלומדים בה ולהתאים את החיבור לפילוסופיה החינוכית שלה. עבודת הכנה טובה תגביר את סיכויי הקבלה שלך.

מבחנים

ToEFL – מבחן שימוש באנגלית

המחן נועד לבדוק את רמת כישורי השפה האנגלית. על מנת לעבור את המבחן לרוב נדרש ציון הנע בין 40-71 (מתוך 120).                                           

SAT – מבחן פסיכומטרי

חלק מן מוסדות הלימוד ידרשו ממכם לעבור מבחן פסיכומטרי הנקרא SAT ומטרתו לבדוק את היכולות המילוליות והמתמטיות. בתחום המילולי המבחן בודק את יכולת הבנת הנקרא וזיהוי היחסים בין חלקי המשפט השונים ובין מילים. בתחום המתמטי המבחן בא לבדוק ידע יכולות בנושאים חשבון, אלגברה וגיאומטריה. ייתכן כי המוסד ידרוש גם ציון במבחן SAT II, הבודק את ידיעותיו של המועמד בנושא ספציפי, לדוגמה, היסטוריה, אנגלית, מתמטיקה, מדעים ושפות.                           

דמי רישום

דמי הרישום למוסדות בארצות הברית נעים בין 40-80 דולר, ומהווים כתשלום חד פעמי הבלתי ניתן להחזרה, גם אם לא התקבלת. 

בנוסף, ישנם מוסדות הדורשים אישור מהבנק המראה שאתם מסוגלים לממן את שכר הלימוד ועלויות המחיה.

רוצים לדבר עם המומחים שלנו ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם

ויזה לארה״ב
מדריך מלא וחינמי להוצאת ויזה לארצות הברית
חדש
SIM לארה״ב
מדריך מלא וחינמי להוצאת SIM לארצות הברית
מבצע מיוחד
דילוג לתוכן