ויזת אירוסין

בני זוג של אזרחים אמריקאים זכאים להוצאת ויזת אירוסין וזאת אם יתחתנו בתוך 90 ימים מרגע הוצאת הויזה. מדובר על בקשה לתושבות קבע או לגרין קארד. במאמר הבא נעמיק אודות נושא ויזת האירוסין בארה"ב.

ויזת אירוסין 1-K – תנאים ודרישות

  • ויזת אירוסין ניתנת להגשה רק בתנאי שבן הזוג של מבקש הבקשה הוא אזרח אמריקאי.
  • על בני הזוג להתחתן בארה"ב בתוך 90 ימים מרגע כניסת בן הזוג למדינה בויזת אירוסין.
  • על בני הזוג להיות בסטטוס של רווק, גרוש או אלמן על מנת להתחתן.
  • על בני הזוג להתראות לפחות פעם אחת בשנתיים שקדמו להגשת הויזה. אם לא קרה ונפגשו באותן שנתיים עליכם להוכיח ולהסביר את הקושי להיפגש.

שלבים להוצאת ויזת אירוסין

שלב 1:

יש להגיש טופס עתירה לארוס\ה זר – I-129F. הטופס מבקש בעצם מרשות ההגירה (ה-USCIS) להכיר בזוגיות. רשות ההגירה עוברת על הפרטים שמולאו בטופס והיא שומרת לעצמה לדרוש מבני הזוג הוכחות נוספות לזוגיות שלהם.

במקרים ובהם הצליחו בני הזוג להוכיח שהזוגיות שלהם אמיתית וקיימת לפחות שנתיים, הרשויות האמריקאיות יאשרו את הגשת הטופס. במדינה והתשובה תהה שלילית יקבלו בני הזוג הודעה מפורטת מדוע נדחתה בקשתם.

אישור הבקשה יביא את משרד ההגירה לשלוח את טופס הבקשה של בני הזוג למרכז הויזות הלאומי (ה-NVC) במשרד הפנים האמריקאי (DOS).

שלב 2:

משרד הויזות הלאומי, ה-NVC, מעביר את טופס הבקשה המאושר לשגרירות או לקונסוליה האמריקאית במדינה שבה נמצא הארוס. הארוס יקבל בהמשך תאריך הזמנה לריאיון. לריאיון על הארוס להגיע עם טופס DS-160 מלא בכל הפרטים, דרכון בתוקף, תעודת לידה, תעודת גירושין או תעודת פטירה של בן הזוג הקודם, אישור מהמשטרה המנקה את הארוס מפעילות פלילית בחצי השנה האחרונה, אישור רפואי אודות מצבו הרפואי העכשווי, הוכחות על הכנסה, שתי תמונות פספורט, הוכחות לזוגיות עם בן הזוג האמריקאי.

לאחר הריאיון, קצין השגרירות או הקונסוליה יקבע אם הארוס יקבל הויזה. במידה ובקשתו אושרה תהה הויזה תקפה לחצי שנה ובכניסה חד פעמית לארה"ב. אם והויזה לא אושרה טופס ה-I-129F יוחזר ל-USCIS ובני הזוג יאלצו להביא עוד הוכחות לזוגיותם.

שלב 3:

עם קבלת הויזה לארוס יש שישה חודשים להיכנס לארה"ב. בכניסה למדינה עליו לעבור בגבולות ההגירה והמכס, כשקצין הגבולות יהיה זה שאמור לאשר את ויזת האירוסין עימה מגיע הארוס.

שלב 4:

שלב החתונה. עליה להתרחש בתוך 90 יום מרגע כניסת הארוס למדינה.

שלב 5:

לאחר החתונה יש להגיש בקשת גרין קארד. על מבקש הבקשה להגיש בקשה לגרין קארד דרך טופס I-485 אותו הוא שולח לרשות ההגירה (USCIS). רשות ההגירה יבדקו המסמכים ובין היתר שמורה להם הזכות בבקשת מסמכים נוספים. בהמשך יתבקשו בני הזוג להגיע יחד לריאיון אישי.

במקרים ובהם הגשת הגרין קארד נעשתה בתוך פחות משנתיים מיום החתונה, יקבל מבקש הגרין קארד מעמד של תושב קבע על תנאי וגרין קארד לשנתיים בלבד. 90 ימים לפני שפג תוקפו של הגרין קארד על המבקש להגיש בקשה להסרת מעמד תושבות הקבע על תנאי דרך מילוי טופס I-751.

מה עוד חשוב לדעת?

במידה ולמבקש ויזת האירוסין יש ילדים מתחת לגיל 21 והם לא נשואים, הילדים יהיו זכאים להיכנס לארה"ב יחד עם ההורה או אחריו באמצעות ויזת K-2 כששמם חייב להופיע בטופס I-129F שעלותו, נכון לדצמבר 2019, הוא 535 דולרים.

לאחר החתונה יוכלו הילדים להגיש בקשה לגרין קארד יחד עם ההורה, כשהם עדיין מתחת לגיל 21 וזאת באמצעות מילוי טופס I-485.

כשהויזה איננה מאושרת חשוב, ראשית כל, לבדוק מה מקור הדחייה. האם מרשות ההגירה (USCIS) או מהשגרירות או הקונסוליה ממדינת המבקש?

מה קורה שבקשת הויזה נדחתה?

במידה ובקשת הויזה נדחתה על ידי רשות ההגירה ניתן להגיש ערעור בתוך 30 ימים מתאריך הדחייה באמצעות טופס I-290B. הדבר אף מצריך תשלום עמלת טופס גם במקרה זה. אפשרות נוספת היא במשיכת הבקשה הראשונה ואז להגיש אחת חדשה.

אם מדובר בדחייה של השגרירות או הקונסוליה האמריקאית ניתן לבקש באופן מידי שהקונסול יבחן בשנית את המסמכים שהוגשו. אם והמסמכים הגיעו לרשות ההגירה (USCIS) ניתן לבקש שאלו ישלחו שוב אל השגרירות ואז להגיש בקשה נוספת לויזה. מדובר על אפשרות שלוקחת זמן רב יותר ועל כן יש ורצוי למשוך הבקשה ולהגישה מחדש.

 

ניתן לסכם ולומר שויזת אירוסין היא ויזה שפחות מומלץ להגישה, הן בשל היותה הגשה הנחשבת למסורבלת ובירוקרטית והן בשל הזמנים הקצובים שבה. אם והחלטתם כן להגיש ויזה אירוסין חשוב להיעזר באותם חברות המטפלות בבקשות אלו, שבהן ישנו גם עו"ד המתמחה בנושאי הגירה.

רוצים לדבר עם המומחים שלנו ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם

ויזה לארה״ב
מדריך מלא וחינמי להוצאת ויזה לארצות הברית
חדש
SIM לארה״ב
מדריך מלא וחינמי להוצאת SIM לארצות הברית
מבצע מיוחד
דילוג לתוכן